Et fucked up nervesystem.

Hvad er det egentlig dårlig ledelse gør ved os?

Jeg ved, hvad det har gjort ved mig. Selvom jeg nu føler, jeg er i sikker havn. Selvom jeg burde være tryg i det stille vand omgivet af mennesker som viser omsorg for mig, så vender det stadig tilbage fra tid til anden.
Sommetider som små stød i kroppen. Andre gange er det værre. Nogle gange er det som nu.

En smule tvivl opstår. Hvilken besked fra hvilken leder skal jeg forholde mig til? Og så bliver jeg bange. Jeg bliver rigtig bange.
Bange for ikke at leve op til forventningerne. Bange for at de skal tro, at jeg ikke laver noget. Eller ikke laver nok. Bange for at svigte nogen, noget.

Det er en klump i halsen som begynder at vokse. Det føles som en glaskugle som nogen blæser op indefra. Den bliver større og større.
Jeg kan ikke få luft.
Den næsten glemte følelse af trykken for brystet vender tilbage – og også de sitrende hænder. Helt ud til fingerspidserne.
Det hele er tilbage igen.
I anledning af en lille bitte, formentlig betydningsløs hændelse eller misforståelse.

Det er, hvad dårlig ledelse oplevet for år tilbage, har gjort ved mig: Mit hoved kan tænke sig frem til tryghed, men min krop kan ikke mærke den.

Det kan tage timer eller dage før jeg igen føler, at jeg kan trække vejret uden at det gør ondt. Og tristheden fylder så enormt. Det er ligemeget om jeg har fået fri fra arbejde, for intet kan få mig til at slappe af. Jeg er urolig, rastløs og ked af det.
Det værste er, når jeg ved, at jeg ikke burde være det.

På meningsdanneruddannelsen talte vi om, hvorfor ingen blogger om ledelse. Svaret er nærliggende; der er ingen som tør.
Nu vælger jeg at turde.

I løbet af sommeren får I min historie om dengang en ledelse fik så meget magt til at misbruge min loyalitet, at jeg stadig har svært ved at mærke tillid og føle mig tryg på en arbejdsplads.

Min livsglæde svandt ind til det rene ingenting. Jeg blev så ked af det, at jeg tilsidst tænkte det var ligemeget om jeg døde.

Ingen kunne hjælpe mig. Og jeg syntes selv det hele var min egen skyld.
Jeg skulle jo bare have været anderledes.

Nogle gange får jeg det stadig sådan. Måske var det min egen skyld.