Følelsen af at blive bakket op

10 000 offentlige ansatte på tværs af faggrupper samlet til TR-stormøde i Fredericia. Alle med det fælles mål: en løsning for alle. Det var en helt særlig følelse.

Planlægning af events og happenings blev drøftet og sat i værk. Oplevelsen af sammenhold, gejst og energi på tværs af professioner var nærmest til at føle på. Der blev trukket på hinandens kompetencer og erfaringer.

I løbet af dagen kom gæster på scenen med budskabet om, at de bakker os op, og der blev vist videohilsner fra virksomheder og privatpersoner med samme budskab. Det var en stor oplevelse at være en del af sammen med så mange mennesker, der ligesom mig sad der med ønsket om en overenskomst , der anerkender os for det store arbejde, som vi hver dag laver i hele Danmark.

Måske var det dagens forløb, der gjorde at de sociale medier slog hårdt, da jeg kom hjem. Det er sjældent at jeg bliver rørt, når jeg er på de sociale medier, eller til og med græder lidt.

På Facebook blev jeg mødt af diverse status´, billeder og videoer. Måske var ordene forskellige, men budskabet var det samme: “NOK ER NOK

Vi står bag de offentligt ansatte“, “Vi støtter vores offentlige kolleger“, “NOK ER NOK – jeres kamp er vores kamp“. Der er så mange private firmaer, der har taget stilling til OK18 og derefter brugt tid og energi på at bakke os op.

I går blev facebookgruppen “Bak op om de offentligt ansatte” lavet. Allerede i dag er der over 150 000 medlemmer, hvoraf mange af dem har taget sig tiden til at lave en personlig videohilsen om grunde til, at de bakker op omkring os offentlige ansatte.

Det gør mig glad og rørt på samme tid. Glad fordi vi stadig formår at stå sammen og hvor ord som solidaritet stadig eksisterer. Glad for at være en del af det store fællesskab. Rørt, fordi jeg synes at det er så smukt og rørende, at så mange mennesker involverer sig for at støtte op om en fælles løsning for alle.