Det går ud over børnene, når forældre ikke respekterer det pædagogiske arbejde

Kære Danmark, når i aflevere jeres børn i institution, så skal i vide, i aflevere jeres barn til en dag, hvor udvikling, læring og trivsel er i fokus. I ser eller opdager det måske ikke, men tro mig, en hverdag i en institution er ikke tilfældig, selv det at lege er der utrolig meget udvikling, læring og trivsel i. Der ligger faktisk en pædagogisk overvejelse bag de aktiviteter som dit barn deltager i, uanset om det er motorisk, fokus på dannelse, regler og normer i det samfund man lever i eller måske en sansestimulering. Fokus er på dit barn og hvordan vi bedst skaber udvikling, læring og trivsel.

Mit budskab til jer er : venligst vis jeres barn respekt og følg med i deres liv. Hjælp jeres barn til at få en god dag, vær på forkant, følg med i de informationer der bliver givet og forbered jeres barn på dagen der kommer, på den måde giver i jeres barn den bedste dag.

I torsdag skulle vi på tur til naturhistorisk museum og se på ulve, i forbindelse med læreplanstemaet natur. vi havde forberedt os op til, vi havde læst om ulven, tegnet ulven, set en film og snakket om at der fandtes ulve i Danmark, hvad de spiser, hvor de sover osv. Det hele skulle kulminere med turen til naturhistorisk museum. Børnene skulle møde kl. 9.00, alle var spændte og klar, vi skulle med bussen 9.30. kl.9.15 blev vi nødt til at gå for at nå bussen, selv om vi manglede 2 børn Silje og Daniel. Da vi gik kom Silje og hendes far stille og roligt gående. Faren blev dog noget stresset da han så os på vej ud, med irriteret stemme gjorde han opmærksom på, at vi ikke havde oplyst om nogen tur, jeg henviste til ugeplanen på intra, han kiggede irriteret på mig. Hurtigt fik han sagt farvel til Silje, hun var rigtig ked af den hurtige aflevering, og græd i frustration. Daniel nåede desværre ikke med, han var kommet efter da vi var taget med bussen. Igen havde hans forældre ikke lige fået læst ugeplanen og hans Mor havde ikke tid til at køre ham ind for at møde os derinde. Han havde grædt, for det var ikke første gang han gik glip af en tur og nu skulle han igen afleveres på en anden stue imens hans venner var på en tur, de havde snakket om hele ugen og glædet sig til.

Denne hverdags historie er blot et eks. på hvad der kan gå galt, når den pædagogiske praksis ikke bliver taget alvorligt. Jeg føler nogle gange at min arbejdsplads bliver betragtet som en parkeringsplads.

Lad os for jeres børns skyld forbedre samarbejdet, for de eneste der er rigtig fanget i dilemmaet er jeres børn, det er dem der ikke er en del af fællesskabet, det er dem der går glip af en pædagogisk aktivitet, som kunne være med til at styrke deres udvikling, læring og eller trivsel. I min institution laver vi ugeplaner der bliver lagt på intra om fredagen, så forældrene ved hvad kommende uge bringer. Næsten alt kommunikation sker digital. Kommunikation fremmer forståelsen, så jeg beder om, at i som forældre bruger de informationsveje i bliver stillet til rådighed, og husk i er altid velkomne til at spørge ind til aktiviteterne. 5 min om ugen af din tid, gør en kæmpe forskel for dit barns hverdag, udvikling, læring og trivsel!