Kære Innovationsminister

Ordet innovation kommer af latin “innovatio” som betyder ‘fornyelse’,

Jeg tror der er noget ministeren har misforstået!
Fornyelse betyder, at man skal gøre og tænke nyt og anderledes, gøre noget andet.

Så i stedet for stadig at have mistillid til de offentlige ansatte, så prøv at tage en beslutning om, at skabe tillid.
I stedet for endnu engang at proppe penge i unødvendige koncepter, så invester i de bløde værdier.
I stedet for ustandselig at presse befolkningen fremad med det ene for øje, at vi skal være et aktiv for vækst og velstandssamfundet til så billig en pris som muligt, så vis os anerkendelse og giv os arbejdsro, så vi kan udføre vores gode arbejde.

Vi er engagerede, nærværende og omsorgsfulde pædagoger. Vi er eksperterne på vores fag og udfører et arbejde, som er velfunderet og gennemtænkt. Intet er tilfældigt i mødet med børn og forældre, i alt hvad vi foretager os, lige fra det tidligste “godmorgen” til det sidste “Hej, vi ses i morgen”

Lidt i otte kommer Jason på 4 år ind af døren sammen med sin far. Normalt møder Jason altid med et højt “godmorgen” men i dag er han stille og knuger sin fars hånd. Far ser bekymret ud og søger mit blik.
Min kollega, som sidder i kreahjørnet, har observeret det samme som jeg, trods det, at hun har ni børn siddende som klipper og klistrer nytårshatte til vores nytårskur på torsdag. Hun får på en fin og velovervejet måde lokket Jason til at deltage, hvilket giver far og jeg mulighed for en kort dialog. Far får brødebetynget fortalt, at de i går eftermiddags mistede farmor. Jason havde reageret meget voldsomt og havde grædt sig i søvn.
Efterfølgende er min opgave, at få overvejet de bedst mulige rammer for Jason de næste dage. At få delt min viden med mine kolleger, at få taget hånd om og rummet Jasons sorg, både i forhold til ham og resten af børnegruppen.

Vi overvejer alle vores handlinger, sparrer med hinanden, genovervejer og skaber nye retninger.
Vi observerer, skaber tryghed og bygger bro mellem vores eget og barnets perspektiv
Vi går foran, ved siden af og bagved barnet i lege og aktiviteter.
Vi har fokus på fællesskabende læringsmiljøer som favner alle børn.
Vi skaber medbestemmelse for børn i hverdagsliv, lege og aktiviteter.

Vi skaber små livsduelige mennesker, som i mødet med pædagoger der yder og tilbyder omsorg, socialisering, opdragelse og læring, bliver dannet og oplever at byde ind i et fællesskab med medbestemmelse og solidaritet. De finder deres identitet, at de har værdi som menneske.

Og ja, vi bliver syge. Bakterierne florerer og det er ikke blevet bedre med besparelser på rengøringen. Som regel bliver børnene syge før personalet, så når børnene kommer tilbage fra sygdom, lægger personalet sig.
Der er ikke midler til vikarer, så konsekvenserne er pressede medarbejdere og ringere kvalitet, hvilket giver stress, utilstrækkelighed, kompromisser og dårlig samvittighed.

De fleste private virksomheders ansatte, kan ofte lade bunkerne ligge eller tage en ØV dag og arbejde hjemmefra. Vi kan ikke lægge børnene på hylder og i bunker og vente til i morgen med at løse opgaven.

Nu skal det så se ud som om, at regeringen vil til at investere i arbejdsmiljøet hos de offentlige ansatte med 100 millioner kroner og så i et valgår! Så håber de måske bare på, at danskerne har glemt alle de gange de har udhulet de offentlige budgetter i resten af deres regeringsperiode!
Pludselig, i denne sygefraværs debat, dukkede nedenstående infogram op, som i den grad, kære minister, trænger til en innovationstænkning!!!

https://infogram.com/udviklingen-i-antallet-af-kommunalt-ansatte-fordelt-pa-overenskomstomrade-2006-2016-1g43mnqx3z63mzy