Tillid ønskes

Som pædagog, ønsker jeg mig, at mine kommunale arbejdsgivere og diverse politikere op gennem systemet, har tillid til, at mine dygtige kollegaer og jeg godt kan og vil magte den opgave, som vi er uddannet og ansat til at løse.

I jagten på målbar kvalitet og ensartede dagtilbud, bliver der brugt ufatteligt mange penge på eksterne konsulenter, licensbaserede koncepter og færdigstøbte metoder i de danske daginstitutioner. Ingen af delene tager udgangspunkt i de problemstillinger der er i spil, eller i den børnegruppe, der er ude i den enkelte institution.

Kan det virkelig være rigtigt, at embedsværket og de lokale politikere ringeagter pædagogers faglighed så meget, at de mener, at de er bedre til at løse opgaven selv?

Brug pengene, der hvor de gør en forskel.
Brug pengene, der hvor børnene kan mærke det.
Brug pengene på fagligt dygtige pædagoger.