Indflydelse er ikke noget, man får. Det er noget, man ta’r.”

Jeg har noget på mit pædagogiske hjerte.

Det er NU vi skal rykke endnu tættere sammen som pædagoger for at skabe forandringer for vores fag, vilkår, børnene og de unge. Vi skal skabe en endnu stærkere og mere synlig pædagogprofession, som sidder med ved bordet, når beslutningerne træffes på vores områder. Fordi ” indflydelse er ikke noget, man får. Det er noget, man ta’r.”

Jeg er pædagog og glad for mit job. Jeg er STOLT af at være pædagog, og det, som giver mig mest arbejdsglæde, er samværet med børnene eller de unge. Jeg mener også, at det er muligheden for at påvirke børns og unges udvikling positivt med vores faglighed, som gør det værd at gå på arbejde hver dag.

Det er super vigtigt, at man har en faglig stolthed, og at både én selv og andre kender vigtigheden af, at man har en uddannelse, som giver én viden. Og at man også kan bugen denne viden. SÅ det er NU vi pædagoger skal begynde at tale os selv op i forhold til vigtigheden af det, vi kan. Vi skal sige hvad vi er gode til og vi skal sige det HØJT. Vi skal dæleme også råbe HØJT, om alle de forskellige problemstillinger vi ser, i vores pædagogiske praksis hver dag.

Lige nu er jeg på ”Fritidspædagogisk meningsdanner uddannelse 2020” og jeg må sige, det er simpelthen det bedste der kunne ske for mig og min pædagogiske udvikling. Det er bare så MEGA inspirerende at møde en masse andre pædagoger fra forskellige steder i landet. En masse seje pædagoger som har noget på hjertet og som har en masse holdninger til vores samfund. Og så brænder vi alle sammen bare for vores fag. Det er sgu da fantastisk! 

Jeg har fået modet til at råbe HØJT og ”stikke næsen frem”, og har lært at bruge min stemme til at kæmpe for bedre vilkår for børnene og min kolleager og vi har kun lige afsluttet Modul.2. Og jeg føler allerede, at jeg er blevet skarpere på mine holdninger og hvordan jeg bruger dem. Bare det at skive et debatindlæg til avisen for første gang, gjorde mig nervøs. Bare det at trykke send var lidt grænseoverskridende. Men afsted kom det.

Mit mål er at få, fritidspædagogikken og vigtigheden af denne på den politiske dagsorden. Og jeg stopper ikke med at råbe HØJT om dette, før fritidspædagogikken er kommet på dagsordenen i kommunerne og hos politikerne. 

God søndag

#StoltPædagog 

/MM