Anden bølge kan smadre udsatte familier.

Vi skal for alt i verden undgå at lukke skoler, dagtilbud og fritidstilbud ned. Jeg husker tydeligt foråret. Der var meldingen at kun børn med forældre, der varetager vigtige funktioner i samfundet, burde benytte nødpasning. Det blev der heldigvis rettet op på – og en håndsrækning blev givet til udsatte børn og trængte familier, som af andre oversager havde brug for et pædagogisk tilbud.

Jeg var selv i dialog med en mor, hvor det stod klart at filmen var ved at knække, og det ikke var en mulighed at udføre nødundervisning hjemme. Efter den første uge hjemme mødte Per op i SFO’ens nødpasning og det var jeg rigtig stolt over at have hjulpet til med – fordi jeg ved, hvor afgørende det var på det tidspunkt. Der var også andre børn i SFO’en, hvor den psykiske trivsel i hjemmene var så lav at de bare måtte afsted.

Det har taget hårdt på rigtig mange børn at blive isoleret og derfor mener jeg – alle tiltag skal bruges før, man overvejer ned lukning. Der er vi heldigvis ikke “endnu”

Mundbind for forældre i SFO og børnehave kan være en start – jeg kan have min tvivl i forhold til vuggestue. Kommunerne bør forpligte sig på den ekstra rengøring nu, hvor årstiden gør det svært at drive et udendørs tilbud – samt forsætte med effektiv opsporing, isolering og test.

Det er vigtigt at huske – der er børn og forældre, der ikke kan holde til at skulle sendes hjem igen i en længere periode. Det kan for nogen være et decideret marridt. Min holdning er klar – før det pædagogiske personale skal hjemsendes skal sirene hylde og undtagelses tilstand indføres for alle. Det er NU kommunerne skal gøre ALT for at sikre, vi kan have åben forsvarlig vis og komme igennem den her anden bølge uden ned lukning.