Problemet med Mads Fuglede

Skoleåret er så småt ved at kickstarte sig selv i gang rundt omkring på landets skoler og havde vi været helt oppe i omdrejninger, havde jeg slet ikke lagt mærke til problemet med Mads Fuglede.

Mads Fuglede er en yderst kompetent tidligere kommentator på TV2, hvor han fungerede som ekspert i amerikanske forhold. Siden 2017 har Mads Fuglede siddet i Folketinget for partiet Venstre, hvor han fungerer som uddannelsesordfører.

Nu kunne det jo godt gå hen og virke en anelse personligt, når jeg skriver problemet med Mads Fuglede og det fortjener naturligvis en forklaring. Problemet består i det svar Mads Fuglede giver til Folkeskolen.dk i forhold til, hvorfor landets unge i mindre grad end tidligere har lyst til at blive lærer. Hertil svarer Mads Fuglede, at der er noget galt inde i knolden på de unge. Han forkynder yderligere, at landets unge slet ikke har sat sig ind i sagerne. De ved slet ikke noget om de gode arbejdsforhold og den gode løn, der venter for enden af regnbuen. Manden fabler videre på en måde, så man undrer sig over, hvorfor han ikke er i gang med en meritlæreruddannelse.

Nu kommer vi ind til problemets kerne. Lønnen er ikke et problem. Den er de fleste lærere tilfredse med. Problemet opstår, når han som uddannelsesordfører udtaler sig om lærernes gode arbejdsforhold. Her kunne man som lærer have lyst til at skrige noget mindre pænt. Det er nemlig her min påstand, at det er Mads Fuglede og hans knold den er helt gal med og ikke landets unge. Det er også min påstand, at det er er ham, som ikke har sat sig ind i sagerne.

Politikken havde i går d. 8 august en artikel omkring stress. Arbejderbevægelsens erhvervsråd har lavet en undersøgelse, der viser at hver fjerde lærer viser tegn på stress. Fra 2012 til 2016 er der er en stigning på 20% blandt de offentlige ansatte. Det er især blandt faggrupper, som arbejder med mennesker at tallet er steget mest. Direktøren for AE uddyber ” Det viser, at det er et strukturelt problem. At gøre det til et individuelt problem og tro, at det handler om folks private problemer, er helt forkert”. Analysen af undersøgelsen er blevet vist til beskæftigelsesministeren, som finder analysen tankevækkende og afslører samtidig, at han inden for nogle måneder kommer med en målrettet plan i forhold til stress og offentlige ansatte.

Når vi nu har en beskæftigelsesminister, som anerkender et voksende problem, så kunne man jo godt undre sig over, at hans partikammerat, som uddannelsesordfører for samme parti ikke har taget sig tid til at sætte sig ind i sagerne. Sagen er jo, at enten lyver Mads Fuglede og er klar over, at arbejdsmiljøet ikke er godt for alle lærere, eller også er der noget galt inde i knolden på Mads Fuglede. Jeg er selv i tvivl om, hvilket alternativ jeg foretrækker.