Tillidsmandens ønske

Udgivet

i

Hvor blev den gode tone af

Jeg er tillidsmand, og har været det i mange år. Jeg har været med til fusioner og sammenlægninger, og oplært lærlinge og nye kollegaer.

Det har været både spændende, udfordrende, og lærerigt. Jeg har mødt mange gode mennesker og har fået mange gode kollegaer gennem årene, og mange heldigvis stadig.

Jeg er så heldig at have de allerbedste kollegaer, og de giver mig stor opbakning i mit virke som tillidsmand, og det giver mig så meget mere lyst til at forsøge at skabe Danmarks bedste arbejdsplads.

 Men de senere års udvikling i samfundet, hvor det er blevet nærmest legalt at svine andre folk til, især hvis det sker bag en skærm, har nu i nogen grad også fundet vej ind på danske arbejdspladser, og i nogen grad desværre også til min. Danmark er blevet et sted hvor egoismen blomstrer som aldrig før. Skal vi ikke ændre på det og skabe den bedste arbejdsplads? 

Jamen hvordan ser den bedste arbejdsplads ud?

 Spørger man mig er det et sted med ordnede forhold, og hvor vi respekterer hinandens forskelligheder indenfor de rammer vi i fællesskab sætter, ledelse og medarbejdere imellem. Hvorfor er det så blevet legalt at bagtale en kollega? Kan vi være bekendt at tale dårligt bag ryggen på en kollega? Gu ka vi ej. Tænk hvis det var dig selv, eller måske en i din familie det gik ud over.!

En anden vigtig faktor for den bedste arbejdsplads er rummelighed. Der skal være plads til alle, og vi skal acceptere hinandens forskelligheder, kulturer og overbevisninger. Vi kommer alle med vidt forskellig baggrund og kan alle sammen noget forskelligt. Og hvem kan prioritere vigtigheden og rigtigheden af noget? Så hvorfor er det så blevet legalt at pege fingre af en kollega?

Kan vi være bekendt at pege fingre af de nye, de uerfarne, eller den kollega der har været uheldig. Gu ka vi ej for i morgen kan det være os selv! Og vi er alle startet et sted!

 Lad os løfte i fællesskab og hjælpe hinanden. Hvis den “gamle” erfarne ikke lukker den unge nye ind og lærer fra sig, så er der ingen til at tage over den dag han gerne vil have fri, og omvendt hvis den nye unge ikke er engageret og imødekommende, så vil den “gamle” ikke lære fra sig af sine erfaringer. Begge dele er skidt for udviklingen af arbejdspladsen.

Vi der er tillidsvalgte har en særlig opgave i forhold til det at skabe den bedste arbejdsplads. 

AMR’erne skal jo gå foran og være med til at skabe det sikre og gode arbejdsmiljø. Man kan jo komme til skade ved andet end at løfte tunge ting, og vrikke om på foden. Psyken kan jo også skades, og det kan i virkeligheden være værre at helbrede, end en brækket arm.

Tillidsmændene skal gå forrest for at sikre den gode løn og de ordnede forhold, og at kollegaerne får den løn de har krav på, og sikre at aftaler overholdes. Og her er det vigtigt at vi holder den lige linie og holder fast i den fælles aftale der er indgået. 

Jeg er godt klar over at med ca 350 timelønnede kollegaer, vil der være nogle imellem der tænker at, nu er det sgu da slået klik for Klaus Ole. Det er jo bare vores arbejdsplads, men altså! Vi vælger den bedste partner, vi får de bedste børn, køber de bedste boliger, hvorfor så ikke prøve at skabe den bedste arbejdsplads, når nu vi næsten bruger mere tid her, end vi gør med de andre bedste valg i vore

Vi har rammerne, lad os bruge evnerne og gribe muligheden?

Lad os finde den gode tone, og sammen genskabe den bedste arbejdsplads hvor kollegaerne trives, engagerer- og organiserer sig. Det er godt fordi

              INGEN KAN DET HELE, ALLE KAN NOGET, SAMMEN KAN VI ALT 

21/1-2022  Klaus Ole Nielsen

Tags


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *