LAD UNGE HK’ERES LØN STIGE AUTOMATISK

Kære HK Stat.

Vi har været i et forhold i snart fire år. Indtil nu har vi svævet på en lyserød sky som et nyforelsket par. Vi har været der for hinanden, og vi har ikke stirret os blinde på, hvad hinandens fejl kunne være. Men jeg har fundet en ting, som jeg heldigvis tror, vi kan løse sammen.

I et forhold er det vigtigt, at man kan kommunikere, så jeg prøver lige at forklare problemet for dig. Da jeg efter et vikariat blev ansat i en fast stilling, blev jeg placeret på et lønniveau, som jeg ikke syntes var det rigtige. Her begyndte jeg at sætte spørgsmålstegn ved vores forhold. Jeg blev enig med mig selv om, at jeg ville give dig en chance, for den årlige lønforhandling lå lige om hjørnet.

Et halvt år efter fik jeg et skema, hvor jeg skulle skrive, hvad jeg mente, jeg var værd og hvorfor. Dette skulle min tillidsrepræsentant bruge for at hjælpe mig med at få mere i løn. Det store spørgsmål var, hvor meget jeg kunne tillade mig at søge om? Og hvad skulle jeg bruge som forklaring? Arbejdsopgaverne og ansvaret havde ikke ændret sig. Erfaring havde jeg heller ikke fået meget mere af, for jeg var jo blevet oplært igennem et års vikariat.

Min tillidsrepræsentant forhandlede en højere løn, og her kom gnisten tilbage med det samme. Jeg ved dog, at mine kolleger, som har været ansat i flere år end jeg, får en del mere i løn – på trods af lignende opgaver og ansvar. Jeg føler, at det er svært at komme op på samme niveau som dem, fordi jeg er ung og ny i staten. Det synes jeg ikke er fair, og det gør mig trist.

Jeg ved, at du også synes jeg er mere værd, og at du gerne vil sørge for, at der bliver kæmpet for mig. Men i stedet for at kæmpe hele tiden kunne det så ikke være bedre med en automatisk stigning for os, der er nye i staten? For mig vil det i hvert fald give ekstra tryghed at vide, at jeg de første år ikke skal kæmpe, men automatisk stiger i løn.

Jeg håber, at vi kan finde tilbage på den lyserøde sky, sammen. Men det kræver, at du begynder at kæmpe mere for mig og andre unge i staten. Derfor håber jeg meget, at du vil få anciennitetstrinnene tilbage i OK18.

Michelle Pedersen, formand for HK Ungdom Midt

Udgivet i HK Stat bladet, august 2017